DR og NRK deler musik på tværs af landegrænser

 

Karrierekanonen urort

Det skal fremover være nemmere at opleve musik på tværs af landegrænserne, så dansk musik kan blive eksponeret i Norge og omvendt.

DR's KarriereKanonen og norske NRK's Urørt har en fælles ambition om at få musik til at fremstå tydeligere og præsentere brugerne for musik de ikke tidligere har hørt. Adapt har i den forbindelse fået til opgave at udvikle en platform for KarriereKanonen, som kan deles med Urørt. Platformen skal løfte det fælles potentiale for musikdeling, som bl.a. skal ske ved at forbedre administrationen, så det bliver nemmere for redaktører at arbejde med musikken.

Adapt har også fokus på at lave en forbedring af navigationen, så brugernes oplevelse bliver bedre - også på mobilen. Afspilleren på sitet udvikles som et separat komponent, så brugeren kan surfe på sitet og afspille musik på samme tid, uden at være låst til en enkel side, når musikken kører.

En af tankerne bag projektet går ud på at kuratere musik via anbefalinger fra musikeksperter samt at skabe en mere interaktiv oplevelse med henblik på social deling.

Samarbejdet mellem DR og NRK fører også til en ugentlig battle, hvor redaktionerne udvælger ugens bedste norske og danske sang, som brugerne herefter kan stemme på. Dermed er der lagt op til en Danmark vs. Norge i musik.